gimnastică aerobică
Gimnasica aerobică, pe lângă aspecul recreativ, are ca scop, dezvoltarea capacității de efort a organismului, prin folosirea în regim aerob a exercițiilor. Aceasta are un conținut variat, care cuprinde pași de dans, exerciții de gimnastică de bază, exerciții analitice pentru dezvoltarea calităților motrice, folosind atât exercițiile libere cât și cele cu obiecte portative. Gimnastica aerobică se desfășoară cu acompaniament muzical, efectele pe care le produce fiind multiple și benefice în plan fiziologic, psihologic și estetic. Creează o excitabilitate optimă a sistemului nervos, ușurând procesul de învățare și exersare, stimulând activitatea aparatelor circulator și respirator, creează o ambianță emoțională de buna dispoziție, combate senzația de oboseală, provoacă emoții superioare, dezvoltă fantezia și creativitatea, conferă mișcărilor o expresivitate crescută, o ținută estetică deosebită, apropiind gestul corporal de artă.
muzică vocală - instrumentală
Activitățile Cercului de muzică vocal-instrumentală se desfășoară într-un cadru organizat și relaxant, au rolul de a iniția copiii în cântul vocal sau instrumental. Repartizarea elevilor se face pe grupe, în funcție de vârsta lor și de nivelul de pregătire. Prin intermediul acestui cerc au posibilitatea de a-şi descoperi şi dezvolta capacităţile interpretative vocale și instrumentale în diverse genuri muzicale, pregătindu-se pentru apariții scenice în spectacole, festivaluri și concursuri. Cursul nostru este o alternativă utilă de petrecere calitativă a timpului liber, permite dezvoltarea aptitudinilor creatoare într-o ambianță plăcută, fiind un mijloc eficient pentru modelarea personalităţii şi a comportamentului copiilor.
dans popular
Această formație de copii și tineri este cel mai cunoscut din această regiune. De mai multe ori au fost prezenți la festivaluri din tară și din străinătate. Dansează dansuri din Moldova, Ghimeș, Satu Mare, Ciucul de Sus, Călata, Câmpia Transilvaniei, Sic, din regiunea Târnavelor, Mureșul Superior, Zona Gheorghenilor, jocuri Oltenești, ba chiar și de Micheric, precum si dansuri din Pețelca (județul Alba).
dans modern
Dansul ajută la concentrare și dezvoltă echilibrul, forța, coordonarea și flexibilitatea. Practicarea constantă a dansului dezvoltă și tonifică toate grupele de mușchi, și contribuie la creșterea și modelarea armonioasă a corpului a copilului. Unele categorii de dans, precum baletul, mai dezvoltă și grațiozitatea.
Dansul este o formă de distracție și relaxare. Copiii au posibilitatea de a se distra și a se amuza alături de alți copii. Prin dans ei își manifestă trăirile. Dansurile oferă copiilor posibilitatea de a participa frecvent la diverse concursuri naționale și internaționale. Astfel, ei ajung să aibă parte de ieșiri pe scene, iar fiecare succes înregistrat îi ajută să își consolideze încrederea în forțele propria.
Dezvoltă responsabilitatea și îmbunătățește memoria. Mai ales când este vorba de lecții la anumite ore și în anumite zile, de figuri de dans care trebuiesc învățate exact așa cum arată coregraful, până la perfecțiune, de reguli interne care trebuiesc respectate. Iar repetițiile le stimulează și mai mult memoria.