navomodelism
Navomodelismul în Gheorgheni este o activitate bazată pe o tradiție de aproape 40 de ani, care se desfășoară mai întâi în cadrul Clubului Elevilor local, și mai târziu în cadrul Palatul Copiilor Miercurea Ciuc. În ultimii ani, elevii cercului au obținut succese semnificative la mai multe niveluri: județean și național, câștigând astfel locuri fruntașe la concursuri naționale de mai multe ori, și în anul 2003 premiul special al Galei Sportive Județene. Activitatea se desfășoară în 100 și 200 de minute pe săptămână, este destinată copiilor din școala primară și gimnazială cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani și are un caracter dublu:
Pe de o parte, oferă educație tehnică, pentru cei care doresc să dobândească cunoștințe în prelucrarea lemnului, citirii planurilor tehnice, asamblării pieselor mecanice și electronice, și nu în ultimul rând în construcția navală și transportul maritim. Putem menționa și dezvoltarea limbajului tehnic corect, a comunicării și a atitudinilor constructive. În timpul activității, copiii construiesc machete de nave din lemn, care pot fi plutitoare și pot fi echipate cu telecomandă. Machetele complet terminate pot fi luate acasă de copii.
Pe de altă parte, activitatea este și de natură sportivă, unde cu machetele și modelele construite, copiii pot participa la competiții, la nivel local, județean și național. Clubul Copiilor asigură fundalul activității. Pe micii modelatori îi așteaptă un atelier bine echipat, îndrumare profesională și sfaturi de specialitate adecvate.
meșteșuguri populare
Obiectivul principal al atelierului nostru este de a oferi posibilitatea de exprimare de sine și oferirea oportunității pentru creare. Sunt bineveniți tineri cu vârstele cuprinse între 7-18 ani care doresc cunoașterea și învățarea diferitelor tehnici artistice (linogravura, desenul, pictura, modelajul, origami, colajul) și sunt dispuși să lucreze în echipă.
foto - turistică
Cunoașterea naturii, viața în natură, conviețuire cu natura, recunoașterea minunilor din natură, respectarea legilor naturii, drumeții, excursii în natură, viața în cort, aprinderea focului, jocuri în natură, folosirea uneltelor în natură. Observarea vieții în natură, a învăța să și vezi nu numai să te uiți, observarea proceselor din natură, descoperirea animalelor și plantelor. Descoperirea pământulul, a universului, a stelelor, a sistemului solar, a rocilor, a cristalelor, și a tot ce ne înconjoară. Observarea și studierea tuturor fenomenelor ce ne înconjoară. Aceasta este scopul cercului.